- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בר"ע 38014-12-11
|
בר"ע בית דין ארצי לעבודה |
38014-12-11
27.2.2012 |
|
בפני : - |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רמי כהן |
: המוסד לביטוח לאומי |
| החלטה | |
1. לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי בתל אביב (השופטת מיכל לויט; בל 2075-10), בו נדחה ערעור המבקש על החלטת הוועדה לעררים לעניין אי כושר מיום 24.12.2009 (להלן: הוועדה). הוועדה קבעה בהחלטתה, כי המבקש איבד 74% מכושרו לעבוד, וזאת לתקופה שמיום 1.1.1997 ועד ליום 31.12.1997.
2. עניינו של המבקש הוחזר אל הוועדה על פי פסק דינו של בית הדין האזורי בתל אביב שניתן בהסכמת הצדדים (בל 3175/09), על מנת ש" תנמק מדוע הועמד אי כושרו של המערער על 74% בלבד, לתקופה שמיום 1.1.97 ועד יום 31.12.97; כאשר לטענת המערער, על בסיס תקציר השומה שהמציא, הכנסתו עמדה באותה שנה על 17,000 ש"ח בלבד ובראי נכותו הרפואית לאותה תקופה" (להלן - פסק הדין הקודם).
3. לאחר שהוועדה עיינה בפסק הדין הקודם, ולאחר ששמעה את טענות המבקש, הוועדה מציינת בפרוטוקול לעניין הכנסתו של המבקש בשנת 1997 כי: "מפסק הדין עולה בוודאות כי בשנת המס 1997 עמדה הכנסתו של המערער על מה שעמדה והמל"ל לקח בחשבון את הכנסתו, ביצע חישוב צמצום שהביא לתוצאה שהמערער איבד 74% מכושרו להשתכר. לאור ממצא זה אין בידי הוועדה כל אפשרות לשנות את ההחלטה שהתקבלה בעניינו היות שלא נקבע שהמערער עבד מעל ומעבר ליכולתו באותה שנה" .
4. מושכלות ראשונים הם, כי חובת ההנמקה נועדה "לחייב את המחליט לבחון את עמדתו הוא, וההנמקה באה ליתן אפשרות לבחון את העמדה, הן לנוגע בדבר והן לדרגה שיפוטית גבוהה יותר במסגרת של ערעור" (דב"ע לה/129-01 משה שריקי - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע ז' 206, סעיף 2 שם). כמו כן, על החלטת הוועדה להיות ברורה לכל, ללא כל צורך בפרשנות או בהסקת מסקנות (עבל 100082/97 שלמה שיה - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לד 188).
5. לאחר עיון בפסק הדין שבערעור, בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר שבתיק, עולה לכאורה, כי הוועדה לא מילאה אחר חובת ההנמקה כפי שהתבקשה בפסק הדין הקודם וכפי שהיא מחויבת על פי ההלכה הפסוקה.
לפיכך, מתבקשת תגובת המשיב (להלן: המוסד) לשאלה מדוע לא יוחזר עניינו של המבקש אל הוועדה על מנת שתתייחס במנומק לקביעתה בדבר שיעור אובדן אי הכושר, תוך פרוט, בין היתר, של דרך חישוב הצמצום בהכנסות המבקש.
6. המוסד יגיש את תגובתו להחלטה זו עד ולא יאוחר מיום 19.3.2012 . ככל שהמוסד לא יסכים להצעה, יגיש את תגובתו לבקשת רשות הערעור.
7. עם הגשת תגובת המוסד או בחלוף המועד להגשתה יובא התיק לעיוני.
ניתנה היום, ד' אדר תשע"ב (27 פברואר 2012) בהעדר הצדדים ותישלח אליהם. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
